Restauracja

Powstała z pasji do gotowania i miłości do dobrego jedzenia, które pachnie tu i smakuje niepowtarzalnie.

Restauracja Krakowska 39

Krakowska 39, czyli niewielka klimatyczna restauracja znajdująca się w cichej uliczce prowadzącej do promu około pięć minut od kazmierskiego rynku.

W naszej restauracji oferujemy smaki kuchni europejskiej. Dania przygotowywane są ze świeżych produktów pod czujnym okiem szefa kuchni Adama Piechaczka.

  • dania3
  • dania2
  • dania1
  • DSC_0128
  • DSC_0127
  • DSC_0119
  • DSC_0113
  • DSC_0102

MENU

Sprawdźcie naszą kartę dań.

Makarony

PAPPARDELLE Z ŁOSOSIEM W SOSIE KAPAROWYM, LIMONKĄ I SZCZYPIORKIEM

32zł

Makaron | łosoś | kapary | śmietana | parmezan

TAGLIATELLE Z KURCZAKIEM W SOSIE SMIETANOWO-BAZYLIOWYM

29zł

Makaron | bazylia | kurczak | śmietana | parmezan

SPAGHETTI BOLOGNESE Z PARMEZANEM I BAZYLIĄ

29zł

Makaron | sos bolognese | parmezan | bazylia

Sałatki

SAŁATA Z KURCZAKIEM ŚWIEŻYMI WARZYWAMI I SOS REAL

31zł

Mix sałat | warzywa sezonowe | kurczak | sos real

SAŁATA RZYMSKA Z JAJKIEM W KOSZULCE,BEKONEM, PRAŻONYM, LEKKO PIKANTNYM OGÓRKIEM I SEZAMEM

27zł

Sałata rzymska | warzywa sezonowe | boczek | 
jajko w koszulce | sos winegret

SAŁATKA SEZONOWA

25zł

Mix sałat | warzywa sezonowe | oliwki | ser sałatkowy | sos winegret

Zupy

ZUPA DNIA

ZUPA RAKOWA

22zł

Dania mięsne

POLĘDWICZKA Z PIKLOWANYMI SEZONOWYMI WARZYWAMI

40zł

Polędwica wieprzowa | chipsy z natki pietruszki | sos | ziemniaki hasselback

SCHABOWY PO „KAPITAŃSKU”

36zł

Schab | boczek | cebula | ziemniaki opiekane | surówka

POLICZKI WIEPRZOWE DUSZONE W PORTO

36zł

Policzki wieprzowe | kopytka z bobu | warzywa sezonowe

PIERŚ Z INDYKA W SOSIE Z BIAŁEGO WINA Z WIOSENNO-LETNIMI GRZYBAMI

35zł

Pierś z indyka | grzyby | ziemniaki hasselback | mix sałat z winegretem

FILET Z KURCZAKA W OTOCZCE ORZECHOWO- ZIOŁOWEJ

35zł

Pierś z kurczaka | orzechy nerkowca | zioła | 
mix sałat | winegret | frytki

Placki

PLACEK PO „WĘGIERSKU”

32zł

Duży placek ziemniaczany | gulasz wołowy | surówka

PLACKI Z CUKINII Z SOSEM KAPAROWYM I ŁOSOSIEM

29zł

Placki | sos kaparowy | łosoś

PLACKI Z SOSEM KURKOWYM

28zł

Placki ziemniaczane | kurki | śmietana 1,2,5

RYBY | OWOCE MORZA

ŁOSOŚ W SOSIE Z SZYJEK RAKOWYCH

45zł

Łosoś | warzywa sezonowe | sos | czarna soczewica

KREWETKI NA BIG GRZANCE

32zł

Krewetki | grzanka | sałata rzymska | pak choy | chilli

RYBA Z POLECENIA SZEFA KUCHNI

Zapytaj obsługę

PIEROGI Chrupiące lub z wody

Z KACZKĄ Z PRAŻONYM JABŁKIEM

29zł

Pierogi | zielona oliwa | prażone jabłko

MIX PIEROGÓW

28zł

Mix pierogów | zielona oliwa | boczek

Z BOBEM, RICOTTĄ I SZPINAKIEM

25zł

Pierogi | zielona oliwa | boczek

Dodatki

FRYTKI

9zł

ZIEMNIAKI OPIEKANE

6zł

MIZERIA

6zł

SURÓWKA

6zł

DODATKOWY SOS

3zł

Czosnkowy | musztarda | ketchup | majonez

DESERY

SEMIFREDDO Z SOSEM TRUSKAWKOWYM I ŚWIEŻYMI OWOCAMI

24zł

Deser mrożony | sos truskawkowy | owoce

ORZECHOWE MASCARPONE

23zł

Deser mrożony | orzechy | karmel | sos czekoladowy 5,6

PIECZONE JABŁKO POD KRUSZONKĄ Z SOSEM WANILIOWYM

23zł

Jabłko | kruszonka | sos waniliowy | bita śmietana

Napoje

LEMONIADA 300 ml (sezonowo)

13

SOKI o,3 l

8zł

JABŁKOWY | POMARAŃCZOWY | GREJFRYTOWY | CZARNA PORZECZKA

NAPOJE o,25 l

8zł

COCA-COLA | FANTA | SPRITE

WODA MINERALNA 0,5 l

7zł

GAZOWANA | NIEGAZOWANA

Herbata

CZARNA | ZIELONA | OWOCOWA | MIĘTOWA

8zł

Kawa

KAWA MROŻONA Z LODAMI (sezonowo) 200ml

15zł

CAPPUCCINO | LATTE 200ml

12zł

Z EKSPRESU 200ml

10zł

ESPRESSO 50ml

8zł

KAWA PARZONA | ROZPUSZCZALNA 200ml

8zł
szef kuchni krakowska39 kazimierz dolny

Adam Piechaczek

Doradca kulinarny, Szef kuchni

W kuchni artysta i ambasador dobrego smaku. Stawia na nowe odsłony tradycyjnych dań jaki i luźne opowieści o smakach europejskich.

Wieloletni szef kuchni w pięciogwiazdkowym hotelu, małym bistro czy dużym domu weselnym. Z sukcesami brał udział w licznych konkursach kulinarnych. Zdobył między innymi L’Art de la cuisine Martell oraz został wyróżniony czapkami Gault &Milau .

Dzięki wieloletniemu doświadczeniu pracy w całym przekroju miejsc na kulinarnej mapie Polski, z lekkością wie, jak w prosty sposób zintensyfikować doznania kulinarne. Stoi na straży różnorodności, lekkości jaki i smakowego bogactwa na restauracyjnym stole.